Blog

Pennele sunt unele dintre puținele forme de paste cu o „dată de naștere”: în 1865, Giovanni Battista Capurro, un producător de paste din San Martino d’Albaro (Genova), a obținut un…

Citeste mai mult

Clătite bănățene în Timișoara Clătitele bănățene, sau cum mai sunt cunoscute, clătite „ca la Ana Lugojana”, sunt un desert românesc foarte cunoscut și apreciat. Se spune că nu este “bănăţan”…

Citeste mai mult

Tortul Ganache are o culoare mai închisă, un gust mai bogat și mai intens de ciocolată decât un tort obişnuit. Pentru iubitorii de ciocolată, acesta este desertul perfect! Tort cu…

Citeste mai mult

Focaccia este o bucată ușor densă de pâine gătită, cu o textură care o imită pe cea a unei cruste de pizza. Să-ți faci propria focaccia nu este atât de…

Citeste mai mult

Pizza Quattro Stagioni, sau cum mai este cunoscută, pizza cu patru anotimpuri, este împărțită în patru secțiuni și preparată cu ingrediente diverse, simbolizând, de asemenea, cele patru anotimpuri ale anului….

Citeste mai mult

Prăjitura lava cake a devenit faimoasă dintr-un motiv: pare o prăjitură normală pe dinafară, dar are un centru irezistibil de ciocolată neagră caldă care curge ca lava unui vulcan. Această…

Citeste mai mult

Vara este sezonul în care fructele și legumele proaspete predomină, sezonul în care căldura ne „topește” și ne dorim să mâncăm și să bem „fresh”. Când petreci mult timp în…

Citeste mai mult