Vrei să încerci să guști ceva diferit la micul dejun? Te gândești la un preparat ușor, delicios și sănătos în același timp?
Pentru azi îți propunem câteva rețete rapide și foarte sănătoase de biscuiți în compoziția cărora banana este ingredientul principal. Adăugăm pentru gust și varietate, iaurt, ciocolată, fulgi de ovăz, cocos, unt de arahide, dar și alte ingrediente din care poți alege cu ușurință.
Câțiva biscuiți sănătoși, serviți ca atare, alături de ceaiul preferat sau cu un pahar de lapte, îți pot oferi energia necesară pentru întreaga zi. Sau îl pot pregăti pe cel mic pentru o zi cu soare în familie.
Biscuiții pot fi consumați atât de voi, părinții, cât și de cei mici, inclusiv bebelușii mai mari de 6 luni.
Continut articol
Biscuiți cu banane și avocado
Sursă foto: pinterest
Compoziție de grăsimi sănătoase, fără gluten, rapizi și ușor de preparat. Avocado, ca și multe alte fructe, este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului. Sistemul imunitar puternic, pielea sănătoasă și inima energică sunt principalele beneficii ale acestui fruct minune.
Timp de preparare: 40 de minute
Dificultate: ușoară
Ingrediente pentru 16 bucăți:
- 2 cești de avocado tăiat cubulețe
- 2 banane potrivite
- 4 linguri de miere
- 2 ouă
- 1 ceașcă pudră de cacao
- jumătate de ceașcă de chipsuri de ciocolată neagră
- 1 linguriță praf de copt
Cum se prepară:
- Se preîncălzește cuptorul și se tapetează o tavă de copt cu hârtie specială;
- Se taie avocado pe lungime. Se împinge fructul cu lingura pentru a se desprinde de coajă și se taie în cubulețe;
- Se adaugă bananele, avocado și mierea într-un mixer/robot și se amestecă până când se combină foarte bine;
- Se adaugă în acest amestec, ouăle, praful de copt și pudra de cacao și se mixează din nou până devine o pastă omogenă;
- Opțional se pot adăuga în aluat chipsuri de ciocolată, care se încorporează cu o spatulă;
- Cu ajutorul unei linguri se formează grămăjoare și se pun în tava de copt (biscuiții pot avea ce formă dorești, de inimă, stea, pot fi rotunzi etc). Întreabă-l pe cel mic cum și-ar dori să arate;
- Se pune tava în cuptor și se coc aproximativ 11 minute ori până când biscuiții sunt compacți.
Bucură-te, împreună cu cel mic de gustoșii biscuiți cu banane și avocado, atât la preparare, cât și la degustare.
Biscuiți cu ovăz, banane și unt de arahide
Sursă foto: leelalicious
Cereale, banane și unt de arahide! 3 ingrediente sănătoase combinate într-un rezultat delicios pentru un mic dejun perfect, pregătite în doar câteva minute.
Timp de preparare: 1 oră
Dificultate: ușoară
Ingrediente pentru 30 de bucăți:
- 4 banane foarte coapte (pentru că dulceața provine de la banană)
- 360 de grame unt de arahide (preferabil, fără adaos de zahăr)
- 400 de grame de fulgi de ovăz simpli, preferabil, fără gluten
Cum se prepară:
- Se preîncălzește cuptorul și se tapetează o tavă de copt cu hârtie specială;
- Zdrobește bananele într-un bol cu ajutorul unei furculițe sau a unui dispozitiv pentru piure, adaugă untul de arahide și amestecă bine cele două ingrediente;
- Se adaugă fulgii de ovăz peste amestecul de banane și unt de arahide și cu o spatulă se amestecă din nou, până când cerealele sunt acoperite uniform;
- Creează cu ajutorul mâinilor biluțe sau ce forme dorești, din amestecul obținut și așază-le în tava tapetată cu hârtie de copt;
- Opțional, poți adăuga deasupra, fructe uscate sau fulgi de ciocolată;
- Se coc aproximativ 20 de minute sau până când biscuiții devin aurii;
- Lasă-i să se răcească 15 minute înainte de a-i transfera pe o farfurie;
Sfaturi:
- Pentru a se coace și interiorul, aplatizează grămăjoarele înainte de a le pune în tavă;
- Dacă observi că au căpătat o nuanță închisă de maro, dă focul mai mic, sau scade temperatura dacă folosești un cuptor electric;
- Nu-i păstra la frigider pentru că se vor usca rapid.
O delicioasă și sănătoasă rețetă de biscuiți cu ovăz, banane și unt de arahide, pe care o poți pregăti pentru micul dejun, dar și pentru micile excursii sau chiar pentru a fi gustate împreună cu colegii la serviciu.
Bucură-te de un amestec energic de fructe și cereale!
Biscuiți cu banane, fulgi de ovăz și stafide
Sursă foto: bettycrocker
Dacă îți plac stafidele trebui să încerci această rețetă delicioasă și ușor de preparat care te va încânta atât pe tine cât și pe cei dragi.
Timp de preparare: 1 oră
Dificultate: ușoară
Ingrediente pentru 30 bucăți:
- 200 de grame cereale de ovăz
- 180 de grame făină de grâu integral
- 2 ½ lingurițe praf de copt
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată
- un sfert linguriță de sare
- 4 linguri de unt nesărat
- 146 de piure de banane (trebuie să fie coapte)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 240 de ml sirop de arțar (sau miere, dar atenție, că va îndulci foarte tare biscuiții)
- 80 de grame de stafide
Cum se prepară:
- Într-un bol mediu se amestecă ovăzul, făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. Într-un alt bol se amestecă untul, piureul de banane și vanilia. Se adaugă siropul de arțar (sau mierea) în amestecul de făină până când se încorporează foarte bine. Se adaugă și stafidele. Se lasă amestecul asamblat să se așeze timp de 15 minute;
- Se preîncălzește cuptorul și se tapetează o tavă obișnuită cu hârtie de copt;
- Cu o spatulă și o lingură se împarte aluatul în 30 de porții egale, pe lungimea, lățimea și forma dorite. Dacă nu este loc în tavă, se coc pe rând între 10-14 minute. După coacere, trebuie să se răcească înainte de a le transfera pe o farfurie.
Acum, tot ce ai de făcut pentru următoarele minute este să te bucuri de o cană de ceai, lapte sau cafea și de câțiva biscuiți cu banane, fulgi de ovăz și stafide. Prospețimea și dulceața fructelor îți vor secreta un kilogram de serotonină care-ți va face ziua intensă și plăcută.
Biscuiți cu banane și cocos
Sursă foto: cakedbycatie
Iată, cum doar 2 ingrediente pot crea un preparat atât de gustos, numai bun pentru micul dejun. Aroma cocosului și gustul dulce al bananei fac din acești biscuiți o explozie de savoare.
Timp de preparare: 35 de minute
Dificultate: ușoară
Ingrediente pentru 15 bucăți:
- 3 banane
- 225 de grame de nucă de cocos mărunțită
Cum se prepară:
- Se preîncălzește cuptorul și se unge o tavă sau se tapetează cu hârtie de copt;
- Se amestecă cele două ingrediente într-un mixer până când se omogenizează;
- Se lasă amestecul să se așeze aproximativ 5 minute și se împarte în 15 bucăți, în forme egale;
- Se coc între 20-25 de minute sau până când devin aurii.
Sfat:
- Poți adăuga în amestec și scorțișoară, fulgi de ciocolată sau fructe uscate, în funcție de preferințe.
Cea mai simplă rețetă de biscuiți cu banane și cocos, gata în doar 35 de minute, pe care cel mic o va adora.
Biscuiți cu banane și iaurt
Sursă foto: thespruceeats
Combinația perfectă care te va hrăni cu energie și bună dispoziție pe durata întregii zile.
Timp de preparare: 45 de minute
Dificultate: ușoară
Ingrediente pentru 24 de bucăți:
- 6 banane foarte coapte
- 4 cești de fulgi de ovăz
- 66 de grame de iaurt simplu
- jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
- 2 cești de stafide
Cum se prepară:
- Se preîncălzește cuptorul și se unge o tavă sau se tapetează cu hârtie de copt;
- Într-un bol se zdrobesc bananele și se face un piure. Se adaugă fulgii de ovăz, stafidele, iaurtul și scorțișoara. Se mixează bine până la omogenizare și se lasă să se așeze 15 minute;
- Se împarte amestecul în 24 de bucăți;
- Se coc aproximativ 20 de minute sau până când vor avea o nuanță maronie.
O rețetă simplă de biscuiți cu banane și iaurt, sănătoasă și foarte ușor de pregătit.
Biscuiți de post cu banane
Sursă foto: pixabay
Cine spune că postul înseamnă prepararea unor rețete fără gust, greșește foarte tare. Atât mâncărurile, cât și deserturile pot fi extrem de gustoase. Așa cum sunt acești biscuiți de post cu banane.
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: ușoară
Ingrediente pentru 20 de bucăți:
- 4 banane potrivite, dar nu foarte coapte
- 130 de grame de sirop de arțar
- 2 cești de făină
- fulgi de ciocolată neagră (opțional)
Cum se prepară:
- Se preîncălzește cuptorul și se unge o tavă sau se tapetează cu hârtie de copt, care se unge foarte ușor cu ulei;
- Se zdrobesc bananele într-un bol potrivit și se fac piure;
- Se adaugă siropul de arțar și făina până când se formează un aluat moale, umed și lipicios;
- Se împarte aluatul în 20 de bucăți și i se dă o formă fiecăreia;
- Se coc 13 minute sau până când devin aurii;
- Dacă nu se servesc pe loc, se pot păstra în frigider într-o cutie ermetică pentru alimente, până la 3 zile.
Așadar, și postul poate fi delicios. De ce să nu încerci și altceva?
Știai că produsele și rețetele de post pot fi mai gustoase decât cele de dulce? Probabil că știai, dar ți-a trecut prin gând care este motivul? Poate că este o recompensă pe care Dumnezeu ne-o oferă datorită micului nostru ‘sacrificiu’ de a ne hrăni cu alimente de post. Sacrificiu care este doar spre binele nostru.
Biscuiți cu banane și ciocolată
Sursă foto: freepik
Ce combinație poate fi mai delicioasă de atât? Banană și ciocolată într-o formă crocantă la exterior și al cărei interior delicat ți se topește de la prima mușcătură.
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: ușoară
Ingrediente pentru 10 bucăți:
- 100 de grame de făină
- 60 de grame de zahăr
- 40 de grame unt moale
- 1 ou
- 30 de grame de boabe de ciocolată, preferabil să fie neagră
- jumătate de banană coaptă
- 1 gram praf de copt
- 1 vârf de sare
Cum se prepară:
- Se mixează untul, zahărul și vârful de sare până la omogenizare. Se adaugă și oul până se încorporează;
- Se face un piure din banană și se adaugă în crema de unt. Se mixează din nou;
- Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă peste crema de unt și banană;
- Se mixează până când se obține un aluat cremos, iar la sfârșit se adaugă bobițele de ciocolată până când se încorporează în aluat;
- Se preîncălzește cuptorul și se unge o tavă sau se tapetează cu hârtie de copt;
- Se formează grămăjoare de aluat cu spațiu între ele și se aplatizează;
- Se coc aproximativ 13 minute sau până la rumenirea marginilor;
- După coacere, se lasă să se răcească înainte de a se scoate de pe tavă;
- Se pudrează cu zahăr vanilat.
În formă de inimioară, de stea, sau pur și simplu, în formă de cerc, acești biscuiți cu banane și ciocolată vor fi preferații celor mici. Așadar, alege să le bucuri sufletul și timpul cu o rețetă simplă și rapidă.
Biscuiți dietetici cu banane fără zahăr
Sursă foto: pixabay
Aromă intensă de vanilie și scorțișoară în doar 20 de inimi, stele sau alte forme la care te gândești. Este descrierea rețetei de mai jos, pe care o vei prepara în doar 35 de minute.
Timp de preparare: 35 de minute
Dificultate: ușoară
Ingrediente pentru 20 bucăți:
- 1 cană de piure de banane
- 1 ceașcă și jumătate de fulgi de ovăz
- 1 linguriță și jumătate de praf de copt
- jumătate de linguriță de scorțișoară
- 1 vârf de sare
- 1 ou
- 1 linguriță de extract de vanilie
Cum se prepară:
- Se preîncălzește cuptorul și se unge o tavă sau se tapetează cu hârtie de copt;
- Se adaugă piureul de banane într-un bol mediu, restul ingredientelor și se amestecă până la omogenizare;
- Se lasă aluatul la frigider pentru câteva minute până la încălzirea cuptorului;
- Cu o lingură se pun biluțe egale în cuptor cu distanță între ele. Se presează biluțele;
- Se coc aproximativ 15 minute sau până când devin aurii pe margini și ferme la atingere;
- După coacere, se lasă să se răcească.
Sfat:
- Se pot păstra în frigider până la 5 zile sau la temperatura camerei;
- Dacă vrei să nu folosești ou, poți adăuga în compoziție 2 linguri de lapte.
Biscuiți dietetici cu banane fără zahăr, ușor de preparat, dar mai ales, de gustat.
Ți-ai imaginat că poate fi atât de ușor să gătești ceva bun? Gustos și sănătos în același timp? Da, atât de simplu este. 8 rețete pe care le poți pregăti în cel mai scurt timp. Poți testa câte una în fiecare zi a săptămânii, pentru ca la final să alegi preferata familiei.
Atât de important este să petreci momente plăcute în sânul familiei, savurând câțiva biscuiți cu banane și vorbind relaxați despre ce vă trece prin minte.
